Vad är nu detta?

Här kommer jag att skriva ner alla mina favoritrecept på löpande band, alla recept är beprövade och goda!

Tanken är också att varva dessa med bilder och tips från hemmets matlagning - beprövat och nya utmaningar.



måndag 19 april 2010

Ananaspaj

Jag brukar servera denna paj med mixade hallon, perfekt smakbrytare!

8-10 bitar

3½ dl krossade digestivekex
drygt 1 dl smält smör
1 msk socker

krossa kexen och blanda med smör och socker. Pressa ut i form med löstagbar kant ovh grädda 5-8 minuter i 175 grader. låt svalna.

1 burk krossad ananas (280 gram)
1 rågad dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl fet creme fraiche

Låt ananasen rinna av i ett durkslag minst en timma (gör botten under tiden) Blanda ananas med socker, vaniljsocker och creme fraiche. Häll i pajskalet och grädda 25 minuter. Ska serveras kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar