Vad är nu detta?

Här kommer jag att skriva ner alla mina favoritrecept på löpande band, alla recept är beprövade och goda!

Tanken är också att varva dessa med bilder och tips från hemmets matlagning - beprövat och nya utmaningar.



måndag 19 april 2010

Pestodip och vitlöksbröd

God som kall sås, som dip till grönsaker eller till vitlöksbrödet här nedanför.

2 msk pinjenötter
1½ dl färsk basilika
2 msk riven parmesanost
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
2 dl gräddfil

Rosta nötterna i stekpanna, mixa nötterna med allt utom creme fraiche och gräddfil som blandas i efteråt.

Vitlöksbröd

4 Pitabröd
50 gram smör
2 vitlöksklyftor
1 dl riven parmesanost

dela bröden i över och underdel, skär i bitar och lägg med insidan uppåt på plåt med bakpapper. smält smöret och pressa ner vitlöken. Pensla brödet med smörblandningen och strö över osten. Gratinera i ugnen, 175 grader i 7 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar