Vad är nu detta?

Här kommer jag att skriva ner alla mina favoritrecept på löpande band, alla recept är beprövade och goda!

Tanken är också att varva dessa med bilder och tips från hemmets matlagning - beprövat och nya utmaningar.



måndag 19 april 2010

Fiskgryta

Denna blandning mellan gryta och soppa är bland det godaste jag vet. Serveras med aioli och vitt bröd.

4 portioner

400 gram torskfile (eller annan vit fisk)
300 gram laxfile
½ purjolök
½ gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1½ tsk tomatpure
1½ tsk salt
1 tsk basilika (torkad)
1 tsk timjan (torkad)
2½ dl vitt vin
1½ tärning fiskbuljong
2½ dl grädde
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
1-2 paket saffran
300 gram räkor med skal
150 gram musslor

Skölj och strimla purjolöken, skala och hacka löken - fräs i smör. Pressa ner vitlöken. Blanda i tomatpure, timjan, salt och basilika, fräs ihop. Tillsätt vin och buljong, koka 2 minuter. häll i grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter. Skär fisken i ca 5 cm stora bitar, lägg i grytan och sjud ca 7 minuter. Skala räkorna och tillsätt dem tillsammans med musslorna, hetta upp och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar