Denna blandning mellan gryta och soppa är bland det godaste jag vet. Serveras med aioli och vitt bröd.
4 portioner
400 gram torskfile (eller annan vit fisk)
300 gram laxfile
½ purjolök
½ gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1½ tsk tomatpure
1½ tsk salt
1 tsk basilika (torkad)
1 tsk timjan (torkad)
2½ dl vitt vin
1½ tärning fiskbuljong
2½ dl grädde
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
1-2 paket saffran
300 gram räkor med skal
150 gram musslor
Skölj och strimla purjolöken, skala och hacka löken - fräs i smör. Pressa ner vitlöken. Blanda i tomatpure, timjan, salt och basilika, fräs ihop. Tillsätt vin och buljong, koka 2 minuter. häll i grädde, creme fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter. Skär fisken i ca 5 cm stora bitar, lägg i grytan och sjud ca 7 minuter. Skala räkorna och tillsätt dem tillsammans med musslorna, hetta upp och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar